Vraagtekens

Belastingplan 2011: tijdelijke willekeurige afschrijving verlengd

14 oktober 2010

De tijdelijke regeling voor een versnelde afschrijving op investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen wordt met een jaar verlengd: investeringen in 2011 in nieuwe, bij de wet aangewezen bedrijfsmiddelen kunnen desgewenst in twee jaar tijd worden afgeschreven.

Het kabinet heeft voor 2009 een tijdelijke willekeurige afschrijving ingevoerd voor investeringen in bedrijfsmiddelen in het belang van de bevordering van de economische ontwikkeling. Deze maatregel is vooral bedoeld om de liquiditeits- en financieringspositie van bedrijven te verbeteren als zij voor vervanging- of uitbreidingsinvesteringen staan. Deze verruimde afschrijving is vorig jaar al met een jaar verlengd, en dat gebeurt nu opnieuw om het investerende bedrijfsleven een extra liquiditeitsimpuls te geven. Deze faciliteit geldt voor ondernemers in de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Commentaar
De tijdelijke willekeurige afschrijving op nieuwe, aangewezen bedrijfsmiddelen is een belangrijke faciliteit voor ondernemers. Deze regeling is een aanrader voor de liquiditeitspositie van de onderneming. Let op: de tijdelijke willekeurige afschrijving is onlangs versoepeld, waardoor soms in het jaar ná de investering meer dan 50% - oplopend tot 100% - ineens kan worden afgeschreven. Zie ook BelastingBelangen juni 2010: Tijdelijke willekeurige afschrijving (2 x 50%) verruimd.

Terug naar boven

Privacy

Deze website maakt gebruik
van cookies. Meer informatie